Markisväv

En markis är mer än ett solskydd, den ger din fasad karaktär och liv. En terrassmarkis ger dig dessutom möjligheten att njuta av din uteplats även om vädrets makter kanske inte är på sitt bästa humör. Markisen ger dig ett fullgott skydd både mot solstrålar och regndroppar.

Varför markiser?

 • Effektivt Solskydd
 • Flexibel ljusreglering
 • Regnskydd (Terrassmarkiser)
 • Skyddar mot blekning
 • Insynsskydd
 • Höjer utseende och värde på huset

Vi använder oss av framför allt spinnfärgade akrylvävar för att få bästa färgäktheten samt tåliga vävar.
Hämta gärna inspiration eller idéer från våra leverantörers hemsidor eller kom in i butiken, så berättar vi mer.

Hur ser ditt hus ut med en snygg markis – använd detta verktyg för att se själv.

Vävkollektioner

Länk Dickson
Länk Sandatex

Dukbyte

Ett billigare alternativ till ny markis är att byta duk på din befintliga stomme Ett dukbyte på dina markiser är ett bra sätt att ge ditt hus en helt ny look. Vi byter markisduken på plats, allt du behöver göra är att välja ny duk. Kom in till oss och välj bland våra vävar.

Att tänka på vi dukbyte:

 1. Markistygets bredd är 1 20 cm. Vid tillverkningen av en beställd markisduk sys tyget Iöpande ihop i stadkanterna tills aktuellt mått uppnås. Skarvarna kommer inte alltid symmetriskt beroende på dukens färdiga mått, monstertrapporter samt att duken skall vara symmetrisk i ytterkanterna. Skarvningen utförs med dubbelsöm och ytterkanterna fållas. Detta innebär att den färdigsydda markisduken får en förstärkning där tyget blir dubbelt. Det kan därför uppstå bubblor på tyget når det rullas in på markisen.
 2. Det markistyg som idag används är av spinnfärgad akryl. Vikten ligger på 290 — 300 g/m2, vilket innebär att ett nytt markistyg oftast är lite tyngre än det som användes förr. Detta kan medföra att ett gammalt markisstativ inte orkar spänna ut den nya markisväven utan säckar lite.
 3. Rengöring av gamla stativ ingår ej i priserna.
 4. Det har tillverkats många olika markismodeller. Det kan därför vara svårt att få fram vissa reservdelar. Detta gäller speciellt plastdetaljer som ändskydd på profilerna.
 5. Vi tar inte ansvar för gamla markiser/komponenter som går sönder på grund av ålder eller förslitning under fackmannamässig hantering vid byte av markisduken.

Underhåll

För att rengöra din markisduk finns ett speciellt rengöringsmedel som i kombination med impregnering skyddar din duk på bästa sätt. Du kan även använda mild såpa, ljummet vatten och en mjuk borste.

Produktblad