Gardinlängder

Gardinlängder – Gardiner för alla tillfällen

Måttbeställt

Alla produkter skräddarsys efter dina önskemål – det finns alltså ingen färdig produkt, eller standardprodukt, att utgå ifrån. Din gardin kommer först till liv när du, tillsammans med en säljare, gått igenom de tillval, modeller och vävar som finns och slutligen kommit fram till vad som passar ditt behov och dina fönster. Därför är varje produkt unik!

Färger

Gardinlängder finns i en mängd olika färger och mönster – allt från ljusa och mörka toner, enfärgade och mönstrade, jordnära och färgsprakande kulörer. Oavsett vilken nyans du väljer, så gör du ett tryggt val – samtliga färger är flamsäkra.

Vävar

Gardinlängder finns med olika ljusgenomsläpp och du väljer helt enkelt den som passar dig och ditt behov.

Transparent väv

Våra allra tunnaste gardiner går under kategorin transparent, men vi har också en kategori med så kallade screen vävar. Skillnaden mellan dessa två är att den sistnämnda reflekterar solens strålar effektivt och hjälper till att bibehålla ett behagligt inomhusklimat – trots att du fortfarande kan se ut.

Tät väv

I mellankategorin hittar du våra täta vävar varav en har uppmätta och bra ljudabsorberande egenskaper – utmärkt i rum som behöver förbättra akustiken. Precis som i vår kategori transparenta vävar har denna kategori med täta vävar även så kallade screen vävar – skillnaden är att du inte kan se ut genom dessa.

Fördunklande väv

I nästa kategori hittar du fördunklande vävar (eller dimout), som inte ska förväxlas med en 100% mörkläggande väv (men inte långt därifrån!).

Mörkläggande väv

Mörkläggande vävar, perfekt till t.ex. sovrum men även andra utrymmen som du snabbt och enkelt vill mörklägga vid behov.

Oavsett väv, kan du känna dig trygg med din favorit – samtliga vävar är nämligen flamsäkra och du kan se och känna på dem hos oss i butiken

Modeller

Förutom färg och väv kan du även välja vilken gardinmodell du föredrar. Du har totalt fem stycken modeller att välja mellan:

Swinggardin

Gardinen har ett transparent Swingband påsytt, samt påmonterade rynkbandskrokar. Används med fördel tillsammans med Glid på snöre och gardinskena för att skapa den omtalade loungegardinen, men fungerar även till ringar på gardinstång.

Gardin med glid på band

Gardinen har ett transparent Glid på band påsytt och fungerar tillsammans med en så kallad smalspårsskena – välj mellan Elite-skena och A-skena.

Veckbandsgardin

Gardinen har ett transparent veckband påsytt och används tillsammans med valfria fingerkrokar. Denna gardin passar därför både till gardinskena och gardinstång.

Gardin med fastsydda veck

Gardinen har fasta sydda veck och baktill en justerbar påmonterad krok som passar både till gardinskena och gardinstång.

Öljettgardin

Som namnet avslöjar har denna gardinmodell påmonterade öljetter i stål (40 mm innerdiameter) och passar därför till gardinstång.

Produktblad