Just nu! 20% rabatt på markisvävar i samband med ett dukbyte!

Gör din markis som ny igen

Vi brukar säga att en markisväv oftast håller mellan 10-15 år vid normal användning. Men vanligen håller markisens övriga delar längre än så. För att slippa byta ut en fungerande markis kan man istället byta enbart väven.

Nya vävar på din bostad kommer skapa ett helt nytt hus. Har exempelvis målat om ditt hus kan detta vara en lösning för att få ett helt nytt utseende på fasaden.

Dessutom är ett vävbyte på en befintlig konstruktion är en god sak för miljön i och med återanvändning av utrustning samtidigt som det är en mer kostnadseffektiv investering för dig som kund.

De flesta befintliga konstruktioner kan man byta vävar på men det finns självklart undantag. Vi hjälper dig att se vad som funkar till just dina markiser. Kontakta oss så hjälper vi till med allt från inmätning till själva bytet, det enda du behöver göra är att bestämma färg.

Hur håller dukarna ihop?

Vi använder oss av svetsade vävar som ett standardutförande på alla färdiga markiser samt vävar för vävbyten. En svetsad väv innebär att istället för att sy ihop vävarna så värmer man ihop dem med en modern teknik.

Svetsade markisvävar har många fördelar, bland annat en helt tät skarv som också är starkare. Skarven blir också plattare vilket resulterar i mindre veck på väven. Med en svetsad väv förlänger du hållbarheten på din markis märkbart!

Vävens kvalité spelar roll

Det är viktigt att ha koll på vävens kvalité när man ska köpa markis eller markisduk. Själva syftet med produkten är att skydda från solen vilket ställer höga krav på just vävens egenskaper. Solens strålar sliter på många material med tiden, därför är det viktigt att man köper rätt kvalité så inte väven bleks redan under första eller andra året.

Vi har två leverantörer som håller den högsta standarden som marknaden har att erbjuda gällande markisväv.

Vävarna finns i flera 100 olika färger är alla framtagna och produceras i Europa. Sandatex som är en av våra leverantörer producerar vävarna i norra Italien. Dickson som är en annan leverantör producerar vävarna i Frankrike.

Vävar i butik

I vår butik på Halltorpsvägen i Örebro finns alla vävar i större provbitar att klämma och känna på. Om du bokar ett hembesök tar vi med oss kollektioner som ni kan bläddra i lugn och ro hemma. Det finns dessutom olika webverktyg där du kan se hur just ditt hus kan se ut med olika typer av markiser och vävar.

https://www.dicksondesigner.com/solar/sv/ (Länk Dickson designer)

http://www.markisguiden.se/ (Länk Sandatex Markisguiden)

Just nu! 20% rabatt på markisvävar i samband med ett dukbyte, gäller t.o.m. 28/2.

Erbjudandet gäller endast på Standard akrylvävar ur Sandatex eller Dicksons kollektioner.